4 Tips om in Nederland Zakelijk Succesvol te zijn op Social Media

Iedere dag zijn er in Nederland bijna 7 miljoen mensen onderweg op diverse Social Media platforms. Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Youtube en Snapchat zijn de belangrijkste media’s geworden voor bedrijven om hun doelgroep te bereiken. Tegelijkertijd maken veel kleine en middelgrote bedrijven cruciale vergissingen op deze platforms. Dit resulteert dat er veel reclame kosten worden gemaakt met weinig of bijna geen return.

The Inbound Factory regelt voor veel bedrijven hun Social Media en Lead Generation. Het doel is om inbound leads te genereren en hier verkoop uit te halen. Onze klanten hebben, of geen tijd om dit allemaal zelf te doen. Of ze hebben geen marketing kennis en geen middelen om een permanente Social Media Marketing Manager in dienst te nemen. Die laatste kost een bedrijf minimaal 60.000 euro per jaar aan salaris, buiten de reclame en campagne kosten.

Wat wij dagelijks zien, zijn bedrijven die, bijvoorbeeld op Facebook, campagnes voeren waar de “engagement” minimaal is. Er worden honderden Euro’s in gesponsorde Ads gestoken die geen bereik hebben en niet gezien worden door hun doelgroep. Dit heeft veelal te maken met het niet dagelijks bezig zijn met deze media’s en simpelweg niet begrijpen wat de beste volgorde is. Hier een paar tips.

Tip 1. Brand Identity

Branding is het belangrijkste voor een bedrijf. Waar sta ja voor? Wat zijn de doelen? Denk hierbij bijvoorbeeld aan Nike of Apple. Als je reclame ziet van Nike, zullen ze het nooit hebben over hoe goed hun Air zolen zijn en dat ze beter zijn dan Adidas of Puma. Nike heeft het over hun bedrijf. Ze hebben het over Life Style. De verkoop en uitleg van hun producten begint pas in de winkel. Hetzelfde bij Apple. Apple heeft het over hun producten en dat ze een verrijking zijn voor je leven. Ze hebben het over Design en Simplicity. Pas als je in een Apple Store komt worden je vragen beantwoord over processors en grafische kaarten. Waar staat jouw bedrijf voor?

Tip 2. Eerst je eigen Website

Voordat je op Facebook of Youtube begint met advertenties, is het uitermate belangrijk dat je eigen website 100% functioneel is. Denk hierbij aan het “Over Ons” gedeelte. Bezoekers kijken voordat ze iets willen kopen of zaken met je willen doen altijd met wie ze te maken hebben. Heb je een “Klant ervaring” sectie op je website? Altijd handig om die erop te hebben. Bij starters, zet je eigen foto op de website. Dat wekt vertrouwen omdat je bedrijf een gezicht krijg. Zorg dat je telefonisch bereikbaar bent. Je telefoonnummer en email adres moeten op elke pagina terug te vinden zijn.

Tip 3. Vind-ik-Leuk?

We zien veel bedrijven die doormiddel van een Facebook campagne proberen zogenaamde “likes” te krijgen. Ze schrijven een text over een product of een dienst, aangevuld met een mooie foto. Ze laten de betaalde campagne voor een week actief voor 100 Euro, en krijgen 275 “vind-ik-leuk” reacties. Als je dan bij Facebook in de Ads-Manager kijkt valt op dat er maar 2% Engagement is? Hoe dit kan? Omdat 275 mensen de foto leuk vonden maar niet de text hebben gelezen. Het doel is dus duidelijk voorbij geschoten. Het is belangrijk dat je, buiten de geselecteerde doelgroep, een Call to Action hebt in iedere campagne. Hierdoor zal de engagement groter worden, en hoogstwaarschijnlijk de “vind-ik-leuk” iets minder.

Tip 4. Hou het kort maar Krachtig

Het is belangrijk dat een korte maar krachtige text gebruikt in Facebook. Liefst met een link waar mensen op kunnen klikken en daar meer informatie krijgen. Natuurlijk moet de link naar jouw eigen website zijn. Als de text namelijk te lang wordt dan haken de meeste mensen af. Er wordt namelijk meestal via een smartphone gelezen, dus als ze doorklikken naar jouw website, zal deze in hun browser blijven openstaan. Dit is ook goed voor je “Page Ranking” op Google. Meer website bezoekers die langer op je website blijven betekend dat je website interessant is dus je gaat hoger scoren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment